Anmeldelse

Min store eksperimentbog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Set i relation til skolefagene natur/teknik og fysik/kemi kan denne bog betragtes som en appetitvækker. Den indeholder beskrivelser til enkle forsøg, som kan udføres med hverdagsting og -redskaber, og som i mange tilfælde har et uventet udfald.

Fakta:

Titel: Min store eksperimentbog

Forfatter: Simon Mugford

Oversætter: Leif Schack-Nielsen

ISBN: 978-87-627-1027-6

Pris: 278 kroner

Sider: 79 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Kun et par af forsøgene er biologiske, resten drejer sig om fysiske eller kemiske emneområder. De fleste eksperimenter er gamle kendinge, men der findes dog nogle, som ikke plejer at være med i udgivelser som denne. Som eksempel på det første kan jeg nævne citronbatteriet og syngende glas og på det andet broers konstruktion og en forsøgsrække om luft i bevægelse.

Alle forsøgene er ufarlige og kan med mere eller mindre hjælp udføres af børn fra tiårsalderen.

Forsøgsvejledningerne består af tekst og billeder, som trin for trin illustrerer materialer og fremgangsmåde. Der er ikke megen plads til børnenes egen opfindsomhed, til gengæld vil langt de fleste forsøg lykkes første gang.

Teori skal vi ikke helt undvære. Hvert forsøg ledsages af et lille teorifelt, hvor der gives en forklaring på forløbet. Det bedste råd om disse forklaringer vil formentlig være at fraråde at læse dem. Nok er de fleste nogenlunde korrekte, men nogle af dem er fejlagtige, og andre indeholder ord, begreber og sammenhænge, som ikke siger eleverne noget som helst.