Anmeldelse

Stjernekigger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et stjernekort for hver måned og tilmed et godt af slagsen, hvor stjernebilleder og navne står skarpt og tydeligt, udgør denne bogs væsentligste indhold. Kortene går hen over to sider og efterfølges af en tekst med illustrationer om månedens vigtigste stjernebilleder og særlige objekter.

Fakta:

Titel: Stjernekigger

Forfatter: Robin Kerrod

Oversætter: Anders Bo Nygaard

Pris: 249 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Men før opmærksomheden vendes mod stjernevrimlen, lægger bogen ud med en række gode praktiske råd til eleverne: Husk varm trøje, skrivesager, kompas og stjernekort.

Dernæst følger en rutinepræget beskrivelse af de mest lysstærke objekter på himlen. Solen, planeter og månen omtales fyldigt, mens for eksempel stjernerne i bogens titel må nøjes med beskeden plads. Trods denne prioritering giver bogen ikke nogen orientering om, i hvilken himmelegn planeterne er at finde på et givet tidspunkt.

Som nævnt er stjernekortene udmærkede, men da bogen udgives på både den nordlige og sydlige halvkugle, får man som beboer på den nordlige en masse uinteressante kort og tekst om den sydlige - og vice versa. Tekstmæssigt resulterer dette forhold også i uklarheder, som når en overskrift på oktobersiderne meddeler, at foråret er på vej.

Layoutet på tekstsiderne er ikke noget at råbe hurra for, for eksempel kan man finde overskrifter i bunden af spalter, og noget bestemt system for tegnsætningen kan næppe findes.

Bogen kan anvendes af elever fra 5. klasse og opefter.