Else Byrith

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I midten af november kørte den 81-årige Else Byrith selv fra sit hjem i Århus til København på familiebesøg og til koncert i Lærerstandens Brandforsikring, men kort efter måtte hun lade sig indlægge for at få behandling for sine hjerteproblemer. Else Byrith kom ikke hjem igen fra Skejby Sygehus, men hun var frisk til det sidste og havde gennem ugerne på hospitalet kontakt med mange af de mennesker, hun havde lært at kende gennem et aktivt liv.

Else Byrith var medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse i 24 år, heraf en periode som 2. næstformand. Hun havde været kredsformand i Århus, og efter pensioneringen var hun en årrække formand for kredsens pensionistfraktion. Hun deltog til det sidste i fraktionens møder og aktiviteter og gjorde meget for andre ældre. Hun sad i bestyrelsen for plejehjemmet Teglgården i Middelfart som repræsentant for Lærerstandens Brandforsikring. Og til det sidste nød hun de klassiske koncerter i Århus Musikhus.

Else Byrith vil blive savnet, ikke mindst af sønnerne Jens og Claus.

Powered by Labrador CMS