Anmeldelse

Kød, fisk og æg / Frugt og grøntsager / Slik og snacks

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Spis sundt" foreligger der nu tre farvestrålende bøger til faget ernæring og hjemkundskab. Bogserien fortæller om, hvorfra vores mad kommer, hvordan den laves, og giver gode ideer til fornuftige måltider og snacks. Den forklarer, hvilken slags mad vi skal spise for at få en sund og varieret kost.

Fakta:

Titel: Kød, fisk og æg / Frugt og grøntsager / Slik og snacks

Forfatter: Susan Martineau og Hel James

Oversætter: Leif Schack-Nielsen

Illustrator: Helen James

ISBN: 978-87-627-1034-4

Pris: 198 kroner

Serie: Spis sundt

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

De tre bøger er bygget op på samme måde med sund mad, en varieret tallerkenfuld! Dernæst mad til kroppens opbygning i nummer 1, vitaminer og mineraler i nummer 2, pas på sukker og fedt i nummer 3.

Ud fra bogens emne følger så en nøje gennemgang af varekendskab i hver bog for sig. Ernæringslæren med specialnæringsstofferne bliver behandlet grundigt ved hjælp af illustrative tegninger, hvor børn tager hånd om varerne.

Mange gode fotos viser fødevarerne fra dyrkning og høst. Ideforslag til anvendelse, for eksempel pizza-konkurrence: Lav din egen pizza derhjemme sammen med dine venner. Hvem af jer kan finde på det mest vitaminrige fyld? Bagest i bøgerne findes forklaring på svære ord. Desuden litteratur, internetadresser og stikordsregister.

De indbundne, farvestrålende bøger virker positivt på børn og giver dem lyst til at gå i gang med at tilegne sig det faglige stof. Bøgerne er velegnede til fagbiblioteket i køkkenet, som emnebøger på mellemtrinnet og her også som selvstændig læsning.