Anmeldelse

Hvad er kristendom

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristendomskundskab er som bekendt blevet prøvefag, hvilket stiller nye krav til undervisningen - krav, som ofte anskues i forhold til beskrivelsen af et hvad: der skal udvælges og arbejdes med en række religioner og temaer ud fra forskellige vinkler, kronologisk, komparativt og så videre. Risikoen er imidlertid, at der primært tænkes i paratviden og udenadslære.

Fakta:

Titel: Hvad er kristendom

Forfatter: Halvor Moxnes

Oversætter: Joachim Wrang

Pris: 199 kroner

Sider: 180 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

Tiden er nemlig vitterlig knap i dette fag, der skal give vores kommende voksne medborgere en forståelse for vores og andres grundlæggende samfundsmæssige værdier. Der tages stilling til forholdet mellem samfunds-, menneske- og gudsopfattelse inden for kristendommen, synet på godt og ondt, kønsroller, politik og synet på andre.

Bogen vinder på disse refleksioner, der har akademisk islæt, men som er formidlet i et let og levende sprog. Bogen er behageligt inspirerende og ikke mindst brugbar for folkeskolens praktikere.