Debat

Et nuanceret billede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er mange interessante budskaber, som flyver igennem luften. For eksempel Helen Sørensens debatindlæg i Folkeskolen nummer 26. Finansministerens budskab om mere, mindre eller det samme i løn er uden tvivl et af dem. Et andet inter­es­sant budskab er Pia Kjærsgaards budskab om mere i løn til personalet inden for ældreplejen.

Men det sker en gang imellem, at budskaberne bliver gjort mere interessante eller rettere sagt gjort mere forenklede, end det oprindeligt var meningen. Jeg skal ikke gøre mig klog på finansministerens en gang imellem uheldige udtalelser. Det må Venstres uddannelsesordfører gøre.

Jeg vil dog gerne gøre mig klog på Pia Kjærsgaards udtalelser om mere i løn til personalet inden for ældreplejen. Det er ganske rigtigt, at Dansk Folkeparti vil give mere i løn til netop denne gruppe. Derfor skal en pulje på fem milliarder kroner over de næste fem år målrettes til personalet inden for ældreplejen. Det indebærer ikke, at andre grupper inden for det offentlige ikke kan få del i den selv samme pulje. Det indebærer blot, at hovedparten af puljen skal gå til personalet inden for ældreplejen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vedrørende den danske model er det min opfattelse, at den er værd at værne om. Men en gang imellem kan det være fornuftigt at stille en pose penge til rådighed for arbejdsmarkedets parter, så de kan disponere over ekstra midler til lønforhøjelser.