Debat
0   109

Et nuanceret billede

Der er mange interessante budskaber, som flyver igennem luften. For eksempel Helen Sørensens debatindlæg i Folkeskolen nummer 26. Finansministerens budskab om mere, mindre eller det samme i løn er uden tvivl et af dem. Et andet inter­es­sant budskab er Pia Kjærsgaards budskab om mere i løn til personalet inden for ældreplejen.

Men det sker en gang imellem, at budskaberne bliver gjort mere interessante eller rettere sagt gjort mere forenklede, end det oprindeligt var meningen. Jeg skal ikke gøre mig klog på finansministerens en gang imellem uheldige udtalelser. Det må Venstres uddannelsesordfører gøre.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg vil dog gerne gøre mig klog på Pia Kjærsgaards udtalelser om mere i løn til personalet inden for ældreplejen. Det er ganske rigtigt, at Dansk Folkeparti vil give mere i løn til netop denne gruppe. Derfor skal en pulje på fem milliarder kroner over de næste fem år målrettes til personalet inden for ældreplejen. Det indebærer ikke, at andre grupper inden for det offentlige ikke kan få del i den selv samme pulje. Det indebærer blot, at hovedparten af puljen skal gå til personalet inden for ældreplejen.

Vedrørende den danske model er det min opfattelse, at den er værd at værne om. Men en gang imellem kan det være fornuftigt at stille en pose penge til rådighed for arbejdsmarkedets parter, så de kan disponere over ekstra midler til lønforhøjelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ