Didaktik
0   253

Lektiecafeer skal forebygge social slagside

Bertel Haarder vil målrette lektietilbud til dem, der har behovet. Christine Antorini ønsker at gøre lektiehjælp til en ret for alle elever

Både Socialdemokraternes Christine Antorini og undervisningsminister Bertel Haarder mener, at lektier er et problem. Nemlig for de børn, hvis forældre ikke er i stand til, har tid eller kræfter til at hjælpe dem med hjemmearbejdet. Det skaber en social slagside. Men ingen af dem ønsker at begrænse eller droppe lærernes udbredte brug af lektier. De vil hellere forebygge den sociale slagside ved at tilbyde elever at få hjælp fra lærere. De er derimod ikke enige om, hvordan det skal ske: Godt nok vil de begge gerne støtte lektiecafeer. Men Bertel Haarder vil hellere målrette tilbud­dene til dem, der har behovet, og give støtte til konkrete projekter ad hoc end - som Christine Antorini og Socialdemokraterne ønsker det - at gøre lektiehjælpen til en ret for alle elever. En velfærdsrettighed.

»Det er alt for dyrt og at skyde over målet«, siger Bertel Haarder.

Artiklen fortsætter under banneret

Christine Antorini ser dog også hellere flere heldagsskoler, hvor lektiecafeerne er en stor del af konceptet, så det slet ikke bliver nødvendigt at give hjemmearbejde for, da lektiearbejdet så bliver integreret i heldagsskolen, hvor alle har en lærer ved hånden hele tiden. Bertel Haarder er også positiv over for heldagsskoler. Christine Antorini beklager dog, at det i dag kræver ministerens dispensation at få lov at etablere en heldagsskole.

»Ulla Tørnæs sagde i sin tid nej til alle ansøgninger, mens Bertel Haarder har sagt ja. Jeg mener ikke, det bør være op til en minister at afgøre det«, siger hun. Bertel Haarder frygter, at kommunerne beslutter, at alle skoler bliver heldagsskoler, og dermed tvinger modellen ned over forældre, der ikke ønsker den.

Jeff Jørgensen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ