Anmeldelse Skønlitteratur
0   298

Den usynlige ven

Fakta


Titel
Den usynlige ven

Forfatter
Louise Arnold

Oversætter
Lene Ewald Hesel

ISBN
978-87-11-22765-7

Pris
299 kroner

Sider
266 sider

Type
Bog

Forlag
Sesam

Tom Gylden er 11 år gammel og dybt ulykkelig, fordi han på sin nye skole er genstand for alles drillerier. Han har ingen venner. Hvad Tom ikke ved, er, at spøgelset Arthur Grå har besluttet sig for at være hans usynlige hjælper og ven. Det er et job, der blandt andet indebærer at fjerne de mange hyppige sedler med ordlyden "spasser" fra Toms ryg og at sørge for, at bøller og andre plageånder ikke banker ham - kort sagt at gøre hverdagen en smule mere tålelig for Tom.

Artiklen fortsætter under banneret

Fra sin nye bolig under Toms seng kan Arthur snart se resultatet af sin hjælpsomhed, men finder det efter et stykke tid frustrerende, at venskabet ikke bliver gengældt. Så pludselig en dag sker det umulige! Tom bliver ramt af en bil og kan efter ulykken se Arthur.

Debutanten Louise Arnold har skrevet en rigtig god ungdomsroman, der trods spøgelser, poltergejster og ektoplasma formår at skildre et usandsynligt venskab realistisk og oprigtigt. Hun jagter ikke som mange af sine fæller den lykkelige slutning, hvor bølle og offer på politisk korrekt vis forsones.

Det er befriende og tættere på den virkelighed, som læseren rent faktisk befinder sig i.

Bogen henvender sig hovedsageligt til elever på mellemtrinnet. Den vil ikke kun være anvendelig som selvlæsningsbog, men også i undervisningssammenhæng. Den behandler svære emner som mobning, ensomhed og følelsen af ikke at høre til på en troværdig og vedkommende måde, der lægger op til videre samtale og diskussion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt