Anmeldelse

Den usynlige ven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tom Gylden er 11 år gammel og dybt ulykkelig, fordi han på sin nye skole er genstand for alles drillerier. Han har ingen venner. Hvad Tom ikke ved, er, at spøgelset Arthur Grå har besluttet sig for at være hans usynlige hjælper og ven. Det er et job, der blandt andet indebærer at fjerne de mange hyppige sedler med ordlyden "spasser" fra Toms ryg og at sørge for, at bøller og andre plageånder ikke banker ham - kort sagt at gøre hverdagen en smule mere tålelig for Tom.

Fakta:

Titel: Den usynlige ven

Forfatter: Louise Arnold

Oversætter: Lene Ewald Hesel

ISBN: 978-87-11-22765-7

Pris: 299 kroner

Sider: 266 sider

Type: Bog

Forlag: Sesam

Fra sin nye bolig under Toms seng kan Arthur snart se resultatet af sin hjælpsomhed, men finder det efter et stykke tid frustrerende, at venskabet ikke bliver gengældt. Så pludselig en dag sker det umulige! Tom bliver ramt af en bil og kan efter ulykken se Arthur.

Debutanten Louise Arnold har skrevet en rigtig god ungdomsroman, der trods spøgelser, poltergejster og ektoplasma formår at skildre et usandsynligt venskab realistisk og oprigtigt. Hun jagter ikke som mange af sine fæller den lykkelige slutning, hvor bølle og offer på politisk korrekt vis forsones.

Det er befriende og tættere på den virkelighed, som læseren rent faktisk befinder sig i.

Bogen henvender sig hovedsageligt til elever på mellemtrinnet. Den vil ikke kun være anvendelig som selvlæsningsbog, men også i undervisningssammenhæng. Den behandler svære emner som mobning, ensomhed og følelsen af ikke at høre til på en troværdig og vedkommende måde, der lægger op til videre samtale og diskussion.