Debat

Finansministeren og hans klasselærer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hen over efterår og sommer har politikere på Christiansborg lovet de offentligt ansatte meget mere i løn. Nogle politikere synes, at alle offentligt ansatte skal have en bedre løn. Andre synes, at kun enkelte grupper fortjener. For eksempel har Dansk Folkepartis leder lovet social- og sundhedsassistenterne en månedlig lønstigning på 5.000 kroner. Politikere fra andre partier har erklæret sig enige heri.

Faglige ledere har på skift mindet om, at løn er noget, der aftales via overenskomster. Den danske aftalemodel er i forlængelse af de mange meldinger fra politisk hold under alvorligt pres. Samtidig er det jo helt klart, at de faglige organisationer hilser velkommen, at det nu endelig er lykkedes at få Folketinget til at interessere sig for de offentligt ansattes vilkår.

Så trådte rigets finansminister i karakter, idet han meddelte, at de offentligt ansatte får en god løn. Han kunne også fortælle, hvor mange penge det drejer sig om. Mærkeligt at få at vide af finansministeren, at man ikke er i stand til at læse sin egen lønseddel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg kan ikke lade være med at udtrykke min fulde sympati for finansministerens klasselærer, som lige var ved at være klar til en national test. Testen blev formentlig ikke afblæst grundet mangelfulde it-systemer, men nok fordi klasselæreren har brug for mere tid til at træne med klassen, så testresultatet ikke falder helt igennem.

Powered by Labrador CMS