Anmeldelse Kristendomskundskab
0   242

Under samme himmel 6/7

Fakta


Titel
Under samme himmel 6/7

Forfatter
Mette Hansen, Ingrid Berlin, Börge Ring


Emnebog: 164 sider, 130 kroner Lærervejledning: 20 sider plus 63 kopisider, 650 kroner

Serie
Under samme himmel

Type
Bog

Forlag
Forlag Malling Beck

Kristendomskundskab kan med de nye prøveformer ikke længere betragtes som et fag, som følger dansklæreren på linje med klasselærerfunktionen. Der er tale om en fundamentalt set meget bredt, humanistisk fag, hvis Fælles Mål er blandt de mest ambitiøse i forhold til fagets timetal - én time om ugen, og i 8. klasse er faget helt taget ud.

Artiklen fortsætter under banneret

I 9. klasse skal eleverne have truffet bekendtskab med hovedreligionerne og have erfaring med komparative, tematiske og kronologiske religionsstudier. Det er helt afgørende, at de grundlæggende dele af dette pædagogiske og fagfaglige arbejde tænkes ind allerede i 6. og 7. klasse. Serien "Under samme himmel" giver eleverne på dette klassetrin et udmærket indblik i religionerne jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme. Som i samtlige af seriens titler arbejdes der i værket for 6.-7. klasse med religionernes grundlag, de hellige skrifter, de dogmatiske principper, de forskellige religiøse retninger inden for hver religion samt det levede liv i hverdag og højtid. Denne insisteren på en fælles struktur for religionerne giver en naturlig indgangsvinkel til det komparative arbejde, hvor der skal tænkes analytisk, undres, argumenteres og diskuteres.

Også det etiske aspekt er fint sat i spil med en række indbydende diskussionsemner, som taler direkte til målgruppen.

Som lærerens bedste ven rummer lærervejledningen en række ganske kreative elevaktiviteter, der primært satser på indøvelsen af spontan paratviden hos eleverne. Bogen er aldeles anbefalelsesværdig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.114 andre er allerede tilmeldt