Anmeldelse Tysk
0   411

EU på skemaet

Fakta


Titel
EU på skemaet


Arbejdsmappe og håndbøger Gratis til interesserede skoler ved henvendelse til christa.stelling@ec.europa.eu

Type
Diverse

Forlag
CiriusEuropa-KommisionenUni-C

Samarbejde på tværs af landegrænser kan ikke anbefales varmt nok. Folkeskolelovens allerførste paragraf angiver, at et af skolens formål er at give eleverne forståelse for andre lande og kulturer. Med de muligheder for billige rejser, der er på markedet i dag, er der ingen grund til, at denne forståelse skal formidles på anden hånd.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette ringbind er et forsøg på at samle de vigtigste materialer og link, som en række informationskontorer under EU har udgivet i de senere år. Det er et rigtig godt materiale til det lærerteam, der vil give den internationale dimension en god plads i undervisningen. Nemt og overskueligt er det ikke, det kræver disciplin af brugerne at få alle de umage bøger og brochurer tilbage i det rigtige chartek efter brug. Men anvendt med tålmodighed kan man skaffe sig stor viden og en slags overblik over de mange gode muligheder. Det tager tid at sætte et holdbart samarbejdsprojekt i søen, men resultatet bliver et undervisningsforløb, eleverne aldrig glemmer.

Jeg mener, at det er vigtigt at skelne mellem undervisning i europæiske emner, herunder landenes sprog, geografi og kultur, og så undervisning om EU og dens institutioner samt den politiske debat om EU-spørgsmål. Pakken her indeholder stof til begge dele, men hvor der næppe er grund til skepsis over for den gode håndbog i e-twinning og Cirius' oversigt over mulighederne for tilskud til efteruddannelse af lærere, skal man være opmærksom på, at nogle af de andre materialer er partsindlæg, altså bureaukratiets opfattelse af sig selv. De kræver supplement af andet undervisningsmateriale.

Pas godt på lærerværelsets eksemplar. Og giv så jeres elever noget luft under vingerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
889 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.595 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.393 andre er allerede tilmeldt