Anmeldelse

Vendt på vrangen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne bog er der mange spændende og veldrejede historier om mord, selvmord, døden og om triste og desillusionerede unge, der har mistet livsmodet på grund af livets brutalitet og andre menneskers hensynsløshed og ondskab.

Fakta:

Titel: Vendt på vrangen

Pris: 125 kroner

Sider: 192 sider

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Og hvem skriver så dystert om livet på vrangen? 28 unge mennesker, deltagere i en uges kursus på Brønderslev Forfatterskole, har skrevet de 28 noveller. Forhåbentlig er de ikke et udtryk for ungdommens syn på livet generelt. Skrivelysten er stor, historierne er spændende, og handlingens opbygning er en af de bedste kvaliteter i historierne.

Bortset fra enkelte fantasynoveller er fortællingerne realistiske og tager ofte udgangspunkt i væsentlige eksistentielle problemer. Novellerne er velskrevne, men bærer dog præg af at være skriveøvelser - med de mangler, det indebærer kompositorisk og sprogligt. De vil gå lige ind hos unge på forfatternes egen alder og kan bruges til frilæsning og arbejde i grupper. Enkelte tekster kan også bruges som debatoplæg i en klasse.