Anmeldelse Geografi
0   322

Døden

Fakta


Titel
Døden

Forfatter
Inger Byrjalsen

ISBN
978-87-02-05589-4

Pris
123,75 kroner

Sider
36 sider

Serie
De små fagbøger

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Alle børn vil gerne vide noget om døden. Det faktum, at levende mennesker og dyr en dag skal dø, er både noget meget konkret og noget meget abstrakt. Derfor har mennesker til alle tider og i alle kulturer fortalt deres børn om, hvad de tror, der sker med kroppen og sjælen, efter at døden er indtruffet.

Artiklen fortsætter under banneret

Samtidig skal vore begynderlæsere i skolen have gode og vedkommende bøger for at få lyst til at læse og få lyst til selv at blive ved med at søge oplysninger om faktuelle emner. Og denne bog om døden kombinerer begge ønsker: et godt fagligt indhold og nogle læseværdige tekster, som børn i alderen 7-11 år selv kan læse. Min egen datter på otte år har selv læst den og blev meget begejstret for den, da jeg gav hende den. Hun spørger tit til noget om døden og vil gerne vide mere om begravelser. Og selv om hun godt kan huske noget fra farmors begravelse, så vil hun også gerne vide, hvad der sker med andre mennesker, der ikke kommer i vor danske folkekirke.

Bogen er bygget op i små overskuelige afsnit, der hver fylder et opslag. Der er gode fotografier og tegninger, der understøtter bogens tekst, hvilket fremmer forståelsen, og der er et godt afsnit med stikord og forslag til videre læsning om emnet. Det nævnes også, hvor børn kan gå hen for at komme til at tale med nogen om det at miste, og om hvad sorg er for en størrelse. God bog, jeg varmt vil anbefale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
997 andre er allerede tilmeldt