Debat

Undersøg ansøgeres kvalifikationer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbenbart må folkeskolen af flere årsager acceptere, at megen undervisning fremover skal udføres af »ikke anordningsmæssigt uddannet« personale.

For at begrænse skadevirkningerne bør man før kortvarig ansættelse af sådanne undervisere sikre sig dels faglige kundskaber i de relevante fag, dels pædagogisk og psykologisk indsigt samt en menneskeopfattelse, der svarer til, hvad vi i vort samfund lægger vægt på.

En del kan en struktureret samtale med skolelederen naturligvis klare. Desuden bør man gennemføre en regulær test af ansøgerens kvalifikationer. Det kunne være en relevant opgave for Danmarks Pædagogiske Universitetsskole at kreere et »testbatteri«, så en skoleleder kan godkende/afvise ansøgere til stillinger som undervisere i en fremover meget presset folkeskole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler