En god begyndelse

Forhandlere tog fat på de indledende overenskomstforhandlinger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom det overraskende tog seks timers forhandlinger at få de indledende øvelser på plads, syntes både arbejdsgivernes topforhandler, borgmester Ole Andersen, og de kommunalt ansattes forhandler, FOA-formand (Foreningen af Offentligt Ansatte) Poul Winckler, at overenskomstforhandlingerne fik en god begyndelse i sidste uge.

Det var forliget om de puljer, der danner grundlag for forhandlingerne på de enkelte områder, der faldt på plads. 1,42 procent af lønsummen, cirka 1,8 milliarder, blev fordelt i hovedorganisationspuljer, den såkaldte KTO-pulje (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), til grupper med 'særligt behov' inden for det kommunale forhandlingsfællesskab samt i forlodsfinansiering af lokal lønforhandling i de to overenskomstår. Der blev både afsat penge til grupper på ny løn og til grupper på gammel løn, men både Ole Andersen og Poul Winckler konstaterede bagefter, at det ligger i forliget, at flere grupper vil overgå til ny løn, når man er færdig med overenskomstforhandlingerne.

kara