Debat
0   88

Ønsker skriftlige prøver tilbage

Jeg vil gerne have mulighed for at kunne vælge skriftlige udtræksprøver frem for mundtlige ved folkeskolens afsluttende prøve sommer 2008. Og ja, jeg er udmærket klar over, at det netop er kollegers ønske om mundtlighed, der har skabt mit problem.

Jeg underviser i kristendom, historie og samfundsfag i skolens to 9.-klasser. Ugentligt er det to lektioner i samfundsfag og én i henholdsvis historie og kristendom. Ikke meget, når 9. skoleår er skoletidens korteste.

Artiklen fortsætter under banneret

De to klasser har jeg ikke tidligere undervist i, og jeg kan derfor vanskeligt forestille mig, hvordan jeg, i løbet af bare ét skoleår, skal kunne nå nok stof igennem, til at kunne udarbejde minimum 16 prøvespørgsmål i alle tre fag i begge klasser.

Inden sommerferien havde jeg min daværende 9. klasse i dansk, historie, kristendom og samfundsfag. De tre småfag kom ikke i udtræk, men vi havde i løbet af året arbejdet med og var forberedt på skriftlighed. Indrømmet, jeg var fra begyndelsen ikke glad ved, at de tre fag nu skulle være skriftlige, men jeg skiftede snart standpunkt, da jeg først havde set prøveoplæggene. Skrækvisionen var test af en masse paratviden, men til min store overraskelse var det bragende gode emner og problemstillinger, der var taget op her. Faktisk endte jeg med at synes, at skriftlige prøver i de tre små fag var en rigtig god idé.

Min skole ligger i et såkaldt ghetto-område, i år har jeg 26 konfrontationstimer, og jeg mener selv, at jeg har nok at rive i. At skulle udarbejde mundtlige prøver i tre så små fag er i min situation helt uoverskueligt, og jeg kan mere end nogensinde forstå Lise Clausen (Folkeskolen nummer 17/2007), som måtte opgive lærergerningen på grund af stress.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ