Debat

Centralforening svarer igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg skal indledningsvis beklage, såfremt lærerpensionisterne føler sig dårligt behandlet i Statspensionisternes Centralforenings (SC) hovedbestyrelse (Folkeskolen nummer 22). Det må vi have en snak om i hovedbestyrelsen.

Dernæst må jeg rette et par misforståelser i artiklen: På årsmødet undrer man sig over, at SC er begyndt at optage tidligere overenskomstansatte, samt at nogle af SC's medlemsorganisationer optager »ægtefællepensionister« som medlemmer? På SC's repræsentantskabsmøde i 2004 stemte lærerpensionisterne for optagelse af to nye pensionistorganisationer med flere tidligere overenskomstansatte som medlemmer, nemlig LVU-seniorer og FGL's Pensionistgruppe. Optagelsen af de to pensionistorganisationer udløste en god debat på mødet om, hvorvidt SC's vedtægter gav mulighed for optagelse af ikke-tjenestemandspensionister, samt om hvorvidt SC kunne gøre noget for disse. Repræsentantskabet konstaterede, at SC's vedtægter på ingen måde forhindrede en optagelse af de to foreninger, og at SC - gennem sit medlemskab af Pensionisternes Samvirke - også på udmærket vis kunne varetage disse gruppers interesser. Optagelsen blev da også enstemmigt vedtaget.

Da SC er en paraplyorganisation, har den ingen indflydelse på, hvem de tilsluttede foreninger optager som medlemmer, men for mig er der ingen tvivl om, at »ægtefællepensionister« er tjenestemandspensionister, hvilket også klart fremgår af Lov om tjenestemandspension. Citat: »Denne lov omfatter tjenestemænd samt sådanne tjenestemænds efterlevende ægtefæller og børn«. Og i paragraf 12 i pensionsloven er det præciseret, at »Ægtefællepension udgør for hvert års pensionsalder 71 procent af egenpensionen«. Påstanden om, at ægtefællepensionisternes antal giver nogle foreninger et større antal hovedbestyrelsesmedlemmer, kan jeg klart afvise som urigtig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler