Debat

Ministerens manglende svar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har i Folkeskolen nummer 18 og 20 forgæves spurgt til, hvor Bertel Haarders svar på hovedstyrelsens syv anbefalinger fra 28. februar 2007 kunne læses. I Folkeskolen nummer 23 rettede jeg spørgsmålet direkte til ministeren, som ikke har besvaret min forespørgsel.

Hovedstyrelsens syv anbefalinger er et udtryk for DLF's vilje til samarbejde. De er en udstrakt hånd til Bertel Haarder. Ministeren har - ganske bemærkelsesværdigt - ikke fundet det opportunt at besvare henvendelsen fra DLF.

Mangen en gang har Bertel Haarder rost lærerne, og han har lovet at lytte til alle gode forslag. Han bad selv om lov til at deltage i hovedstyrelsesmødet 28. februar for at komme i dialog med DLF. Sagde i den forbindelse blandt andet: »Og kritik skal man jo prøve at bruge på en positiv måde, så man kan gøre tingene endnu bedre« (citat fra www.folkeskolen.dk, 28. februar).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På trods af smukke ord viser Bertel Haarder gang på gang i handling sin despekt for DLF. Han finder det, efter alt at dømme, ubekvemt og besværligt at skulle inddrage foreningen i en faglig og demokratisk proces.

Hovedstyrelsens syv anbefalinger fylder ét A4-ark og består af 407 ord - svarende til cirka 1,6 læserbreve i Folkeskolen. Overkommeligt - og selvfølgeligt - at tage stilling til for en minister med et erklæret ønske om dialog.

De syv anbefalinger kan søges frem på www.folkeskolen.dk