Debat

Samling om skolen– vi går forrest

Invitation.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var overskriften for DLF's kongres i forrige uge. Tirsdag den 11. september på dens første dag sendte jeg en invitation til KL, Børne- og Kulturchefforeningen, Danske Skoleelever, Skole og Samfund, Ledernes Fællesrepræsentation og BUPL.

Jeg inviterede til, at vi i fællesskab kommer med forslag til at afhjælpe nogle af de aktuelle udfordringer i folkeskolen. Vi må og skal have rettet op på nogle af de forhold, der i dag skaber vanskelige arbejdsvilkår for mange lærere og ledere i skolen. Det er ganske enkelt forudsætningen for, at vi kan nå det mål, vi alle deler: Den bedst mulige undervisning til eleverne.

Kan vi, der i det daglige har ansvaret for elevernes undervisning, i fællesskab komme med fælles anbefalinger til politikerne på Christiansborg, må det gøre indtryk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Signalerne fra Christiansborg giver i hvert fald grund til optimisme. Ifølge en artikel i Berlingske Tidende gav statsministeren på et møde i Greve onsdag den 19. september udtryk for, at politikerne, hver gang de finder på nye regler, skal belyse, hvor store de administrative byrder er. Altså hvor meget tid bliver læreren frarøvet ved endnu en elevplan, og kan det så betale sig?

Et andet hovedtema på kongressen var de kommende overenskomstforhandlinger. I stor enighed vedtog vi de krav, som vi møder op med ved de kommende forhandlinger. Med kravene har vi i høj grad fokus på at få løst nogle af udfordringerne i uddannelsessektoren: Rekrutteringen, større ansvar til underviseren, mindre bureaukrati, styrkelse af ledelsen i forhold til kvaliteten af undervisningen - for at nævne nogle af dem.

Jeg håber, at vi med invitationen til et samarbejde med de øvrige parter omkring folkeskolen har taget et afgørende skridt til at bringe folkeskolen videre, og jeg håber, at vi gennem den kommende overenskomstaftale med KL kan skabe optimale rammer for lærernes undervisning til gavn for eleverne. Det skylder vi de 600.000 elever i folkeskolen og alle de andre elever og studerende, som Danmarks Lærerforenings medlemmer har undervisningsansvaret for.

»Jeg håber, at vi med invitationen til et samarbejde med de øvrige parter omkring folkeskolen har taget et afgørende skridt til at bringe folkeskolen videre, og jeg håber, at vi gennem den kommende overenskomstaftale med KL kan skabe optimale rammer for lærernes undervisning til gavn for eleverne«
Powered by Labrador CMS