Anmeldelse

Mysli, myg og ondt i hjertet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det ser sort ud for Karla. Hun sidder våd og kold ved et latterligt lille bål i Sverige i selskab med verdens mest tåbelige familiemedlemmer. Menuen står på pulversuppe garneret med opløste tudekiks, nattesøvnen foregår i et fugtigt telt sammen med forældre, der skal indhente deres forsømte sexliv, og onkel Karsten kan bare ikke holde op med at gentage sit motto om, at "det, der ikke slår os ihjel, gør os stærkere". Men det er ikke engang det værste. Hjemme i Århus går Karlas kæreste Oliver nemlig rundt omringet af vilde og blodige teens med østrogen i hele ansigtet, og som er ude på at indfange ham. Desværre har erfaringen vist, at Oliver ikke er helt så stålfast, som man kunne ønske ...

Fakta:

Titel: Mysli, myg og ondt i hjertet

Forfatter: Annette Herzog

ISBN: 978-87-638-0602-2

Pris: 229 kroner

Sider: 176 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Sådan cirka ser det ud, hvis man løfter sløret for Annette Herzogs roman om Karlas kanoferietur i Sverige. Og selv om det ser sort ud for Karla, ser det ret lyst ud for læseren. Annette Herzog har nemlig begået en ganske underholdende roman, der ud fra teenagepigens perspektiv undgår at tage alt for meget vand ind. Den gavmilde portion humor og sproglige elegance, som forfatteren øser ud over romanen, hører uden tvivl til bogens største kvaliteter. Handlingen derimod hører ikke til de mest banebrydende i litteraturhistorien, men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Læseren bliver lige akkurat hængende på krogen, og selv om plottet flere steder er lige lovlig skematisk, er der da også et par overraskende flyvefisk indimellem. "Mysli, myg og ondt i hjertet" kan kun anbefales fra 12 år og opefter.