Anmeldelse Skønlitteratur
0   306

Mysli, myg og ondt i hjertet

Fakta


Titel
Mysli, myg og ondt i hjertet

Forfatter
Annette Herzog

ISBN
978-87-638-0602-2

Pris
229 kroner

Sider
176 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

Det ser sort ud for Karla. Hun sidder våd og kold ved et latterligt lille bål i Sverige i selskab med verdens mest tåbelige familiemedlemmer. Menuen står på pulversuppe garneret med opløste tudekiks, nattesøvnen foregår i et fugtigt telt sammen med forældre, der skal indhente deres forsømte sexliv, og onkel Karsten kan bare ikke holde op med at gentage sit motto om, at "det, der ikke slår os ihjel, gør os stærkere". Men det er ikke engang det værste. Hjemme i Århus går Karlas kæreste Oliver nemlig rundt omringet af vilde og blodige teens med østrogen i hele ansigtet, og som er ude på at indfange ham. Desværre har erfaringen vist, at Oliver ikke er helt så stålfast, som man kunne ønske ...

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan cirka ser det ud, hvis man løfter sløret for Annette Herzogs roman om Karlas kanoferietur i Sverige. Og selv om det ser sort ud for Karla, ser det ret lyst ud for læseren. Annette Herzog har nemlig begået en ganske underholdende roman, der ud fra teenagepigens perspektiv undgår at tage alt for meget vand ind. Den gavmilde portion humor og sproglige elegance, som forfatteren øser ud over romanen, hører uden tvivl til bogens største kvaliteter. Handlingen derimod hører ikke til de mest banebrydende i litteraturhistorien, men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Læseren bliver lige akkurat hængende på krogen, og selv om plottet flere steder er lige lovlig skematisk, er der da også et par overraskende flyvefisk indimellem. "Mysli, myg og ondt i hjertet" kan kun anbefales fra 12 år og opefter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt