Besøg din lokale virksomhed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hanne Schou er oprindelig uddannet lærer, men er nu chef for Dansk Industris regionalforeninger og skolekontakt. Hun opfordrer til, at flere skoler samarbejder med virksomheder.

Hvordan kan folkeskoler og virksomheder arbejde sammen?

»Det kan de på mange måder, men det sker typisk ved erhvervspraktik eller virksomhedsbesøg. Der er også gæsteundervisere fra virksomhederne. Det kan for eksempel være en lærling, der fortæller om sit eget uddannelsesforløb«.

Hvad får eleverne ud af det?

»De får indblik i, hvad der foregår i en virksomhed.

Eleverne har måske billeder af jobtyper, som de kan se i dagligdagen. Det kan være i butikker eller i medierne. Ofte er virksomheder ret usynlige for de unge, fordi det kræver en aftale, hvis man skal besøge dem. Her får eleverne selv sat ord og billeder på, hvad virksomheden laver, men ser også dens forskellige afdelinger med andre jobtyper, for eksempel administration, kommunikation og kantine.

Nogle elever får måske også en kontakt, som de kan bruge, hvis de senere gerne vil i lære eller til studierne. Børn og unge skal jo finde ud af, hvad de skal lave senere hen i livet. Hvis de ikke har private virksomheder på nethinden, så mangler de som valgmulighed«.

Hvordan kan en skole få kontakt til en lokal virksomhed?

»Man kan se i lokalområdet, hvor virksomhederne ofte er meget åbne over for lokale klasser.

Hvis man er helt på bar bund, så har vi en oversigt over virksomheder på www.skole.di.dk«.

mrm@dlf.org