0   176

Besøg din lokale virksomhed

Hanne Schou er oprindelig uddannet lærer, men er nu chef for Dansk Industris regionalforeninger og skolekontakt. Hun opfordrer til, at flere skoler samarbejder med virksomheder.

Hvordan kan folkeskoler og virksomheder arbejde sammen?

Artiklen fortsætter under banneret

»Det kan de på mange måder, men det sker typisk ved erhvervspraktik eller virksomhedsbesøg. Der er også gæsteundervisere fra virksomhederne. Det kan for eksempel være en lærling, der fortæller om sit eget uddannelsesforløb«.

Hvad får eleverne ud af det?

»De får indblik i, hvad der foregår i en virksomhed.

Eleverne har måske billeder af jobtyper, som de kan se i dagligdagen. Det kan være i butikker eller i medierne. Ofte er virksomheder ret usynlige for de unge, fordi det kræver en aftale, hvis man skal besøge dem. Her får eleverne selv sat ord og billeder på, hvad virksomheden laver, men ser også dens forskellige afdelinger med andre jobtyper, for eksempel administration, kommunikation og kantine.

Nogle elever får måske også en kontakt, som de kan bruge, hvis de senere gerne vil i lære eller til studierne. Børn og unge skal jo finde ud af, hvad de skal lave senere hen i livet. Hvis de ikke har private virksomheder på nethinden, så mangler de som valgmulighed«.

Hvordan kan en skole få kontakt til en lokal virksomhed?

»Man kan se i lokalområdet, hvor virksomhederne ofte er meget åbne over for lokale klasser.

Hvis man er helt på bar bund, så har vi en oversigt over virksomheder på www.skole.di.dk«.

mrm@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet