Anmeldelse Håndarbejde
0   244

Gummi og genbrug

Sy af traktor-, trailer- og cykelslanger

Fakta<p>Forfatter: Britt Jørgensen</p><br /><p>268 kroner, 128 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klematis</p>

Lad mig starte denne anmeldelse i den personlige ende af skalaen. For et års tid siden deltog jeg og mine to døtre i et weekendkursus under temaet: syning i cykelslanger. Det var ingen succes! Materialet drillede, symaskinen stønnede i takt med mine unger, og jeg var ret sikker på, at det var første, sidste og eneste gang, at jeg ville så meget som skæve i retning af gummislanger som kreativt materiale ... Og sådan har det faktisk været, lige indtil Britt Jørgensens bog om gummi og genbrug dumpede ind ad brevsprækken. Den gav nemlig lyst til at gå i gang igen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er en stor og velgennemarbejdet bog i klassisk forstand, hvor der fortælles enkelt og ligefremt om ideer, materialer og teknikker. Forslagene spænder fra helt enkle modeller, hvor alle kan være med, til mere komplicerede arbejder, der kræver lidt mere håndværksmæssig fornemmelse og sammenhængende tid. Britt Jørgensen har en lidt usædvanlig tilgang til at arbejde med gummi. Hun er uddannet sløjdlærer, og det er faldet hende helt naturligt at overføre de håndværk, der er sløjdens, til de eksperimenter, der har været nødvendige for at udvikle projekterne i denne bog. Flere gange undervejs fornemmes samme idérigdom, som kendetegner lavteknologisk legetøj og kunsthåndværk fra tredjeverdenslande, og her som der aftvinger det respekt at se, hvor fine og brugbare ting der kan fremstilles af netop genbrugsmaterialer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.129 andre er allerede tilmeldt