0   181

Hvidbog om sex-misbrug

Red Barnet har samlet viden, der kan være et nyttigt redskab i kampen mod seksuelt misbrug af børn

'Den seneste tid har bragt flere alvorlige sager om seksuelt misbrug af børn frem i lyset. Det underbygger desværre vores anelser om, at problemet herhjemme er lige så omfattende som i udlandet. Svenske undersøgelser peger på, at ti procent af alle børn bliver udsat for seksuelle krænkelser', siger Laue Traberg Smidt, generalsekretær i Red Barnet.

Organisationen har netop udgivet hvidbogen 'Seksuelle overgreb mod børn', der indeholder oplæg og konklusioner fra en konference, der fandt sted i efteråret. På konferencen deltog psykologer, pædagoger, advokater og andre, der arbejder professionelt med at hjælpe seksuelt misbrugte børn og deres familier. Dermed samles den tilgængelige viden om emnet for første gang i Danmark i bogform.

Artiklen fortsætter under banneret

I hvidbogen kan man blandt andet få svar på, hvilke tegn man skal være opmærksom på hos børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, hvordan misbrugerens psykologiske profil er, og hvordan man hjælper børnene, når skaden er sket.

Red Barnet ønsker med hvidbogen at sætte fokus på det, organisationen opfatter som et skjult problem og et globalt tabu.

Laue Traberg Smidt siger:

'Vi håber, at hvidbogen vil blive brugt af pædagoger, lærere, politi og retsvæsen. Der er stærkt behov for mere viden. For eksempel kan jeg ikke forestille mig, at dørene havde været åbne hele vejen i Guldloksagen, hvis dommeren havde haft mulighed for at læse hvidbogen, hvor Red Barnet netop sætter det misbrugte barns tarv i fokus'.

Hvidbogen koster 125 kroner og kan bestilles hos Red barnet på telefon 7020 6120.ab


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet