Er jeg så klog?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Komikeren Jan Gintberg springer den 22. november ind i rollen som lærer i TV3's quiz »Er du klogere end en tiårig?«. Det vil vi også gerne vide, om han er.

Er du klogere end en tiårig?

»Hvis jeg er oppe mod et tiårigt matematisk geni, så er jeg ikke, men på andre punkter er jeg måske. For eksempel tror jeg, at min sociale intelligens er større end en tiårigs.

Intelligens er jo faktisk en mærkelig størrelse.

Man har jo overvejende haft soldaterprøven, altså den matematiske intelligens, hvor man skal se forskel på trekanter og firkanter.

Jeg tror, at man snart får værktøjer til også at vurdere intelligens lidt bredere, så man også kan måle den kreative intelligens og den sociale intelligens. På den måde vil man også ramme alles spidskompetencer. Det er jo spild af krudt at lære borglamme som mig selv integraler. For jeg er bare ikke matematisk intelligent. Til gengæld kan jeg mærke, når jeg er sammen med revisorer, at jeg har evnen til at tænke lidt mere kreativt. Det handler om, at folk bliver værdsat for de talenter, som de ligger inde med«.

Vi har fundet en opgave for en 4.klasse: Veronikas værelse bliver tapetseret og tæppet skiftet ud med fliser. Veronika fylder ti år den 29. november. Hun inviterer pigerne i 4.a til indvielses- og fødselsdagsfest. Der kommer ti. I 4.a giver man 25 kroner som gave, hvis man giver penge.

Hvor meget vil hun få, hvis alle giver penge?

»Hvor var der bare mange tal. Men opgaven er jo også spækket med unødvendige oplysninger. Hm, mon ikke de træner eleverne i at fokusere på det centrale.

Øh, hvad var spørgsmålet. Jo, nu ved jeg det - 250 kroner. Er jeg så klog?«

mrm@dlf.org