Debat
0   308

Jeg floves

Jeg græmmes, forundres og flovede mig (nok et lollandsk udtryk for at blive flov), da jeg erfarede, at Danmarks Lærerforening havde planlagt at bruge fem millioner kroner på en kampagne for at 'popularisere' folkeskolen, dens arbejde og medarbejdere. Kunne dette ikke gøres billigere og på en for mig mindre usmagelig måde?

Efter næsten 30 år som tilfreds folkeskolelærer er der selvfølgelig sket en rivende udvikling ligesom i det omgivende samfund og resten af verden, men jeg havde aldrig troet, at DLF skulle blive grebet så meget af panik, at den tyede til en for mig så 'billig' løsning som blandt andet reklamer på offentlige transportmidler og reklamespot i fjernsynet.

Artiklen fortsætter under banneret

Mon ikke kontingentet er en smule for højt, hvis der er råd til sådan en kampagne? Eller har man mistet fodfæstet for, hvad der i virkeligheden foregår i folkeskolen, og hvordan der arbejdes med børnene og i lærerteam?

I efteråret var jeg på et af vores lokale kurser på Maribo Amtscentral. Et kursus i at give børn selvtillid. Det var med nød og næppe, det blev oprettet på Lolland, en ø, der en gang imellem er undladt på kort. På Sjælland havde det ikke været muligt at få dette kursus i selvtillid til børn op at stå. Kursusleder var børnehavelærer Barbara Reider fra Californien.

Efter kurset var jeg igen slet ikke i tvivl om mine kollegers og mit eget værd som lærere.

Jeg havde på blot et par eftermiddagstimer fået hele min selvtillid tilbage trods vedvarende nedbrydning af den fra medier og andre.

I dag kender jeg mine kollegaers og mit eget værd. Det gjorde jeg nok også før, men jeg var ikke så bevidst om det som nu, takket være dette eftermiddagskursus til 250 kroner inklusive kaffe og en tør småkage.

Efter min mening behøver kendskab til folkeskolen, dens lærere og arbejde ikke koste fem millioner kroner. Få Barbara Reider i tv, lad hende fortælle om selvtillid og livskvalitet og se så, hvad der sker:

Du vil igen tro på dig selv som lærer.

Du vil igen vide, at det, du arbejder med, det er noget, du har forstand på.

Du vil vide, at det, du gør, er det rigtige.

Du vil vide, at du altid gør det bedste for børnene og forældrene.

Vær så stolt af dit arbejde. Det er mennesker, du har med at gøre, og det dejlige er forskelligheden.

Du er den i samfundet, der altid vil følge med udviklingen.

Du er god nok, og du ved det!

Lone Birgit Pedersen

Kettinge Skole, Nysted

Forkortet af redaktionen

Svar

Jeg er meget enig med dig i, at du og andre lærere har god grund til at være stolte af jeres arbejde. Men desværre bliver folkeskolen og lærerstanden ikke i tilstrækkelig grad anerkendt for deres indsats. I øjeblikket lægger de kommunale arbejdsgivere op til, at lærerne skal undervise mere på bekostning af tiden til de andre opgaver. Det er vigtigt, at befolkningen bliver gjort opmærksom på, at det vil medføre alvorlige forringelser på folkeskoleområdet, hvis arbejdsgiverne opnår, hvad de vil. Derfor har hovedstyrelsen valgt en kampagne til at synliggøre, at vi har en god folkeskole - men vi understreger samtidig, at det vil gå ud over kvaliteten, hvis der bliver skåret i den tid, der skal til for at løse skolens mange opgaver. Set i det perspektiv tror og håber jeg, at pengene til annoncerne og buslangsiderne er godt givet ud. For en god ordens skyld skal jeg lige nævne, at kampagnen ikke også består af reklamespot i fjernsynet. Faglige organisationer må nemlig ikke reklamere i dansk tv.

Søren Hansen

Informationschef i DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ