Anmeldelse Musik
0   361

Popmusikkens historie

Fakta


Titel
Popmusikkens historie

Forfatter
Morten Bay

Pris
320 kroner

Sider
172 sider

Type
Bog med cd

Forlag
Dansk Sang

En musikhistorie, der omhandler populærmusikken fra 1977-1987, må imødeses med stor spænding og en vis skepsis: En udlægning af en musikepoke, der fylder meget i bevidstheden, og som stadig er meget tæt på. Hvad er prioriteret, hvad er udeladt?

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatteren opstiller seks genrer, der i perioden fra 1977 etablerer sig, og som i de efterfølgende år er med til (i større eller mindre grad) at præge populærscenen. De seks genrer er: Punk, disco, reggae, hiphop, heavy metal og elektronica. Alle områderne suppleres med, hvad der har rørt sig på den danske musikscene, ligesom bogen afrundes med et kapitel om den danske musik.

Morten Bays behandling af tiden og musikken bærer efter min mening meget præg af, at han kun går halvvejen i analysen af, hvad der driver udviklingen frem, og derefter kaster sig ud i namedropping af værste skuffe: Navne og hit til overflod og en (for) voldsom fokusering på salgstal og popularitet.

Sprogligt studser jeg over upræcise, lidt for populære formuleringer som: "... man skulle være lidt af en nørd for at kunne følge med" (om blandt andre Emerson, Lake and Palmer) eller "... at de hørte hjemme i 70'erne med deres protestsange og halvsyrede kompositioner (Gnags og Savage Rose). Understøttet af det indledende udsagn om, at "Halvfjerdserne var ikke den mest spændende tid at leve i ...".

Hvis man kan/vil læse let hen over sådanne floskler, er der mange interessante oplysninger i bogen. Forfatteren har et godt blik for sammenhænge stilarter og forskellige musikere imellem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.184 andre er allerede tilmeldt