Anmeldelse Specialundervisning
0   342

Med liv og sjæl

Fakta


Titel
Med liv og sjæl

Forfatter
Rita Møller Nielsen

Pris
225 kroner

Sider
127 sider


Bogen kan bestilles på www.socialtlederforum.dk eller ved mail til: mail@socialtlederforum.dk

Type
Bog

Forlag
Udvikling

Rita Møller Nielsen har i hele sit arbejdsliv arbejdet med udviklingshæmmede. Hun begyndte sit arbejdsliv i 1964, hvor hun uddannede sig som omsorgsassistent på Ebberødgård. Senere flyttede hun til Brejning, hvor hun arbejdede frem til sin pensionering. Bogen skildrer derfor udviklingen fra store institutioner under Åndssvageforsorgen til små bosteder drevet af amterne. På åndssvageinstitutionerne regerede den stedlige overlæge, og synet på udviklingshæmmede indebar, at magtovergreb var accepteret. Udlægningen af særforsorgen medførte, at andre medarbejdergrupper kom til at præge institutionerne. Det blev pædagogernes arbejdsområde.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen har som udgangspunkt dagbogsform. De første årtier beskrives ud fra de enkelte årtier samt med fokus på forskellige temaer, mens de sidste år i højere grad har dagbogsformen. Dette er samtidig den periode, hvor forfatteren er konstitueret som leder for flere mindre boinstitutioner på det tidligere Brejning.

Forfatteren er en ildsjæl, der specielt i den sidste del af sit arbejdsliv har kæmpet for gode livsvilkår for demente udviklingshæmmede. Et engagement, man kun kan beundre; men det bliver trivielt at læse minutiøse dagbogsoptegnelser om de mange ledelsesopgaver, møder og kurser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt