Anmeldelse

Fra muskelmasse til massebevægelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten 400.000 danskere dyrker idræt i fitness-industrien. En ny foreningskultur i rivende udvikling - som denne bog giver et indblik i.

Fakta:

Titel: Fra muskelmasse til massebevægelse

Forfatter: Kasper Lund Kirkegaard

Pris: 250 kroner

Sider: 172 sider

Type: Bog

Forlag: Idrættens Analyseinstitut

Fitness-bølgens historiske udvikling behandles grundigt i bogen, hvor kapitel 1 beskriver fitness-industriens historiske rødder. Kapitel 2 indeholder den danske fitness-sektors historie. I kapitel 3 sættes der fokus på den kommercielle fitness i en forbrugerkultur.

Bogen giver et tydeligt indblik i fitness-kulturen og dermed også indsigt i, hvor rigtig mange danskere vælger at dyrke idræt. Den har en tydelig oversigt over fitness-historien, som illustreres gennem en tidstabel, som skaber et godt overblik.

"Fra muskelmasse til massebevægelse" fremstår som et godt og velskrevet materiale og indeholder også en lang række fotografier, der giver god sammenhæng mellem tekst og billeder i bogen.

Bogen kan bruges i folkeskolens ældste klasser i idrætsundervisningen, men er også meget anvendelig i eksempelvis temaarbejde om sundhed eller fitness-kultur. Den kan også bruges i forbindelse med projektopgaven.

Til fordybelse har bogen en fin litteraturliste og grundige notebeskrivelser. Derudover indeholder den mange internetadresser, der kan bruges i et videre arbejde med bogens temaer.

Anbefales til de ældste elever og til idrætslærerens fagbibliotek.