Anmeldelse Specialundervisning
0   348

Skoleelever med epilepsi

Fakta


Titel
Skoleelever med epilepsi


Bogen kan bestilles på www.epilepsi.dk. Materialet er gratis, dog betales porto samt 15 kroner i ekspeditionsgebyr

Type
Bog

Forlag
Videnscenter om epilepsi

En indbydende og let tilgængelig lille håndbog, der er fint illustreret af elever fra Børneskolen, Dianalund.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne håndbog bør bestemt indgå i enhver skoles pædagogiske samling, hvad der også er økonomisk muligt, da bogen kan rekvireres gratis på www.epilepsi.dk

Håndbogen fokuserer udelukkende på de elever med epilepsi, der har indlæringsproblemer, men giver også en generel beskrivelse af feltet, og hvordan skolen bør forholde sig til det.

Problemerne opdeles som vanskeligheder ved hukommelse, opmærksomhed og koncentration, aktivitetsniveau, indlæring, sprog og kommunikation samt adfærd. Til hvert afsnit er der en beskrivelse af problemfeltets kendetegn, eksempler på forekomst og mulig årsag samt en pædagogisk vejledning til, hvordan vanskelighederne kan imødekommes eller omgås. De anviste pædagogiske metoder og arbejdsformer kan for de flestes vedkommende anvendes i almindelige undervisningssituationer og være en del af lærernes beredskab for generelt at styrke undervisningen, således at alle elever lærer mest muligt. For både elever med epilepsi og andre elever med særlige behov gælder det om, at læreren indtænker eventuelle individuelle tiltag i undervisningens helhed, på en sådan måde at disse elever ikke alene kan lære i og af fællesskabet, men også får mulighed for at bidrage til den fælles læring. Jo færre særordninger og segregerende tiltag eleverne bliver mødt med, jo mindre er risikoen for dårlig trivsel og eksklusion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt