Debat

Alternativt folkeskoleflertal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskoleforliget fra januar 2006 har været en omdiskuteret affære. I oppositionen har der været stor uenighed blandt andet i spørgsmålet om test eller ej.

Men lige nu tegner der sig et flertal uden om regeringen på væsentlige skoleområder. Tilbage i april 2006 stillede Enhedslisten med et beslutningsforslag, der i otte punkter blandt andet talte om et maksimum på 22 elever i klassen, opdaterede, veluddannede lærere, seriøse forbedringer af skolebygninger og materialer.

I skrivende stund tegner der sig et politisk flertal for disse forslag. Socialistisk Folkeparti vil »satse massivt« på folkeskolen, og Socialdemokraterne stillede på sit nyligt afholdte sommergruppemøde krav om velfærdsrettigheder med lavere klassekvotienter, efteruddannelse af lærere og attraktive fysiske rammer. Der er tydelige paralleller.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Bertel Haarder har malet folkeskolen op i et mørkt hjørne, men en lysning er på vej - muligvis først efter et valg, der peger på en ny regering.