0   193

Vis mig din lønseddel

En typisk lærer tjener 377.200 kroner om året uden pension, fortalte Bendt Bendtsen i en pressemeddelelse. Vi har fået lærer Anne Katrine Asmussen fra Bispebjerg Skole i København til at kigge nærmere på sin lønseddel.

Hvad tjener du om året?

Artiklen fortsætter under banneret

»Min årlige grundløn med tillæg er 344.234 kroner uden pension«.

Hvorfor tjener du ikke som en typisk lærer?

»Jeg forstår heller ikke rigtigt tallet. Jeg ved, at jeg tjener lidt mere end kollegaer på samme løntrin på grund af nogle tillæg, blandt andet fordi vi har en del tosprogede elever. Jeg har været lærer i syv år, så jeg er også steget nogle løntrin, siden jeg begyndte, men alligevel er min årsløn slet ikke så høj, som regeringen mener. Jeg tror simpelthen, at tallene er overdrevne«.

Hvad mener du om det?

»Jeg bliver provokeret af det. Sådan en udmelding er jo med til at bekræfte myten om, at lærerne går hjem sammen med børnene klokken 13 og ellers har en rigtig god løn. Sådan er det ikke. Når børnene går hjem, så har vi et kæmpe papirarbejde med møder, skemaer og telefonopkald til forældre og tolke. Og så kommer den almindelige forberedelse til næste dag. Vi er nærmest blæksprutter«.

Hvad synes du om din nuværende løn?

»Jeg synes, at den har stået lidt i stampe de sidste par år. Det kunne være rart, hvis lønnen svarer til det, vi laver. Vi har et kæmpe ansvar. For eksempel på min skole har vi en del svage elever, og det kræver en del at skulle hjælpe dem ekstra«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet