Anmeldelse

Gå i gang med Photo Story 3 og Audacity

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Photo Story 3 bruges til at lave billedfortællinger med digitaliserede billeder. Man kan tilføje forskellige effekter, tekst, tale og lyd. Audacity er et program til lydoptagelse og -redigering. Begge programmer er gratis, og tilsammen er de et stærkt og sjovt værktøj.

Fakta:

Titel: Gå i gang med Photo Story 3 og Audacity

Forfatter: Jens Honoré

Type: Bog med cd

Forlag: GeGe Forlag - Telefon 8619 0119

Mange lærere og elever kan derfor få stor nytte af at arbejde sig gennem elevbogens øvelser - og det er en god detalje, at man umiddelbart kan gå i gang med det egentlige, fordi der medfølger en cd-rom med øvelsesfiler.

Lærervejledningen giver svar på hvad og hvorfor og fortæller selvfølgelig, hvordan man downloader og installerer de to programmer. Den rummer også en række gode råd om pædagogik og teknik.

På side 35 i elevbogen overlader forfatteren pludselig det tekniske ansvar til læreren: "Vælg lydkanal. Er du i tvivl om hvilken, skal du spørge din lærer".

Men kun tilsyneladende. I lærervejledningen står på side 19, at læreren skal prøve, hvilke lydkanaler på de konkrete computere der kan optage hvad i Audacity - før eleverne går i gang.

Det er et rigtig godt råd - når man skal bruge computerudstyr - at afprøve tingene med det udstyr, man faktisk skal bruge. Og en afprøvning er noget, man foretager, inden man skal bruge udstyret.

Materialet er rigtig godt. Når man har været det igennem, behersker man mange af de værktøjer, der skal til for at gøre en billedfortælling levende. Hvad enten man er barn eller voksen.
Powered by Labrador CMS