Bogen om EU

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række 14-15-årige udtaler sig i bogens indledning om, hvad de ved om EU. Det er ikke meget, men nok dækkende for de allerfleste unge. Bogen vil give det minimum af viden om EU's institutioner og funktioner, som skolen bør formidle.

I korte kapitler beskrives historien om Danmarks samarbejde med EU og om fremtidige projekter. I hvert kapitel udtaler en dansk EU-politiker sig, endda forståeligt, og fremlægger både gode og dårlige sider ved EU. Forskellige eksempler på, hvad lovgivning i EU betyder for os i det daglige, er med - for eksempel at al tobak mærkes med advarsler i hele EU.

Stridspunkterne beskrives, eksempelvis det parlamentariske flyttecirkus og de høje afgifter, som ulandenes varer pålægges, således at fattige lande fastholdes i at modtage EU-bistand i stedet for at kunne leve af at sælge egne varer på europæiske markeder.

Men EU prioriterer eksempelvis at beskytte sukkerroeproducenterne i Europa frem for at købe Afrikas billige rørsukker.

Kan bruges fra 5. klasse.