Anmeldelse

Hvad er det, du spiser?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad er det, du spiser?" er en bog om fordelene ved økologi. I forordet og på bogens bagside bliver man som læser gjort opmærksom på, at målet med bogen er at overbevise læseren om, at det er en rigtig god idé at spise økologisk. Det synes jeg som udgangspunkt lyder rigtig interessant, jeg er nemlig også for økologi, men bogen overbeviste mig ikke. Forfatterne drager mange konklusioner uden at se på både fordele og ulemper ved de forskellige emner og uden at diskutere dem. Der bruges også et meget positivt ordvalg, hvor de skriver om økologi, og et til tider meget negativt ordvalg, når for eksempel konventionelt landbrug, genetisk modificerede organismer, dyrisk protein eller produktudvikling nævnes. Intet er rent sort/hvidt, og eksempelvis er dyrisk protein og produktudvikling ikke kun skidt. At der kun bliver fortalt én side af sandheden, gør mig som læser kritisk og gør, at jeg ikke bliver overbevist på ny.

Fakta:

Titel: Hvad er det, du spiser?

Forfatter: Ane Bodil Søgaard, Troels V. Østergaard

Pris: 148 kroner

Sider: 168 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Hovedland

Bliver man ikke provokeret af kun at få én side af sagen, er bogen udmærket som information om fordelene ved økologi. Der er nogle gode, ikke så farvede, faktaafsnit om både fedtstoffer, vandforsyning, biodynamisk jordbrug, antioxidanter og frie radikaler, og desuden er der et minileksikon om miljøgifte og et om tilsætningsstoffer. Diskussioner/argumentationer med både fordele og ulemper, herefter en konklusion; havde der været det, så var jeg måske blevet overbevist.

Powered by Labrador CMS