Anmeldelse

Den daglige dosis i skolegården - sådan!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis vi starter dagen i skolegården, får vi nogle motiverede og indlæringsparate børn med ind i klasseværelset - sådan lyder opskriften i en inspirationsbog til lærere og pædagoger. Skolegården kan anvendes i undervisningen og være en god ramme for udviklingen af vigtige kompetencer hos vore elever.

Fakta:

Titel: Den daglige dosis i skolegården - sådan!

Forfatter: Gudrun Gjesing, Marianne Alsgård Pachai, Ruth Nedergaard Ørnsholt

Pris: 149 kroner

Sider: 63 sider

Type: Bog

Forlag: Kroghs Forlag

"Den daglige dosis i skolegården - sådan!" er fyldt med praktiske eksempler på aktiviteter, som børn og voksne let kan udfolde i skolegården. Forfatterne beskriver, hvordan lege kan varieres. De kan gøres enkle eller mere udfordrende. De fornødne rekvisitter er angivet. Bogen formidler også, hvad hver enkelt aktivitet især stimulerer.

For at gøre det rigtigt nemt for brugerne at orientere sig i bogen er der ved hver aktivitet sat nogle blå, grønne, røde og lilla prikker. Blå markerer instruktion. Grøn angiver rekvisitter. Rød står for variationsmuligheder. Og lilla handler om, hvad aktiviteten stimulerer.

Man får mange aktivitetsforslag og ikke meget teori for pengene, men dog nogle sider om de anvendte begreber for, hvad der stimuleres. Man kan her læse mere i de tre bøger, der henvises til.

Bogen er fyldt med billeder af børn, der bevæger sig og leger. Nogle af billederne er uskarpe. Det er synd, men forstyrrer ikke ideerne til at komme i gang.

Jeg håber, at rigtig mange skoler vil tage bogen til sig - og især skoler med kedelige skolegårde.