Anmeldelse

Vild med varme tasker

Vild med varme tasker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette er det andet opus fra de damer Lavsen, mor og datter, som igen har kastet sig over en yderst delikat og inspirerende genre - nemlig strikkede og hæklede tasker, der har fået deres særlige udtryk ved hjælp af filtning og dekorativ montering. Og bogen er vitterlig delikat som en konditorkage eller en vellykket opstilling af nips. Den stråler - i øvrigt ligesom forgængeren "Varme tasker" - af kreativ arbejds- og farveglæde.

Fakta:

Titel: Vild med varme tasker

Forfatter: Fie Lavsen og Bente Lavsen

Pris: 228 kroner

Sider: 80 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Bogen vil fint kunne bruges som inspiration til begynderhåndarbejde, hvor mange af masketeknikkerne kan drille, første gang de skal prøves. Næsten uanset hvor løs en maske kan falde ud, eller hvor meget en melering kan drille, vil den kunne blive en del af et godt resultat, når først ulden er filtet, snoren flettet og lukketøjet monteret. I bogen findes der ud over tasker blandt andet forslag til huer, sjaler og store gulvpuder, hvilket formentlig vil kunne appellere til mange af de lidt større elever på valgholdene. Der er ikke direkte tale om en undervisningsbog, men helt klart en bog, der vil kunne bruges i undervisningen. Og hvis det tages i betragtning, hvor få timer der efterhånden er i faget håndarbejde, kunne det være fristende at lade nogle af ideerne danne basis for et godt genbrugsforløb i en temauge, aftenhygge på en lejrskole eller som en farverig del af et større praktisk-musisk projekt.