Anmeldelse

Reggae

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I John Sørensens og Peter Riis' række af udgivelser af sammenspilsnumre i forskellige genrer er turen nu kommet til reggae.

Fakta:

Titel: Reggae

Forfatter: Peter Riis og John Sørensen

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Hæftet indledes på vanlig vis med en kort gennemgang af genren: Et historisk rids, beskrivelse af reggae og beslægtede genrer og en kort, praktisk anvisning af bogens (og reggaemusikkens) opbygning. Mulighederne for instrumentering inden for reggaegenren generelt beskrives, og vi præsenteres for fornuftige anvisninger på, hvordan de respektive sammenspilsinstrumenter kan/skal spille.

Herudover er der for hver ny sang en kort præsentation af sangens komponist.

Reggae er ikke og har aldrig været en særlig "stor" genre, og derfor er det også de gamle travere som for eksempel "No woman, no cry" og "I shot the sherif", der må trække læsset. Imidlertid har genren og ikke mindst Bob Marley meget tydeligt påvirket store dele af de efterfølgende års musikscene, så man kunne måske med fordel have ladet dette faktum få en mere fyldig behandling.

Arrangementerne af de syv sange er nemme at gå til og vil kunne fungere fint i undervisningen. De understøttes af den medfølgende cd, hvor sangene er indspillet i de aktuelle arrangementer.

Cd'en er jeg dog ikke så begejstret for: Selv ikke den karakteristiske fokusering på de ubetonede slag i specielt keyboard og guitar og bassens manglende 1-slag kan fjerne indtrykket af regulær mainstreampop, eller måske skulle man kalde det softreggae (a la Eran DD's version af én af sangene: "I want to wake up with you").