Anmeldelse Sløjd
0   212

Løjerlige løvsavsfigurer

Fakta<p>Forfatter: Birger Wulff</p><br /><p>229 kroner, 74 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia</p>

I præsentationen af denne bog skriver forlaget blandt andet: "Løjerlige løvsavsfigurer er en rigtig hyggebog for morfædre og børnebørn ...", og med de ord slås tonen ganske fint an. For her lægges helt klart op til hygge og samvær med afsæt i enkle krydsfinérarbejder, der efter udskæring bemales og samles til legetøj, små uroer, puslespil og enkle brugsgenstande.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter at have kigget bogen, dens tekst og modeller igennem nogle gange sidder jeg med en stilfærdig forundring over den forskel, der er mellem modellernes æstetiske udtryk og deres håndværksmæssige udførelse. Udtrykket er naivt og hviler for flere modellers vedkommende på gamle kendinge blandt tidligere tiders modelarbejder, som de kendes fra husflids- og sløjdundervisning. Skabelonerne er gengivet i halv størrelse og vil for de flestes vedkommende kræve en del træning at forstørre og save ud. Det gælder blandt andet "bladhæng til mobile" og en glad sprællemand. Bogen er grafisk overskuelig, men virker i sit udtryk noget gammeldags trods legen med negativ skrift på farvet bund og brugen af fritskrabning og sprøde tegninger.

Jeg har svært ved at vurdere, om indholdet fungerer rent sløjdmæssigt. Set med formgivningsbriller er det lidt ærgerligt, at der ikke inddrages aspekter af design og farvelære - det ville have løftet den indlæringsmæssige værdi fra en ren "how to do"-bog til et personligt bud på en lille og dog overskuelig lærebog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.534 andre er allerede tilmeldt