Anmeldelse

Sprog & integration, nummer 1/2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udvidet ret til frit skolevalg. Den ret blev i 2005 lovfæstet, men inden for et halvt år blev samme ret fjernet for en del tosprogede børn og deres forældre. Baggrunden for lovændringen er ønsket om at sprede tosprogede børn med særligt sprogstøttebehov.

Fakta:

Titel: Sprog & integration, nummer 1/2007

Type: Tidsskrift

Forlag: CVU København & NordsjællandUC2 - Videnscenter for tosprogethed og interkulturalitet

Hvor mange kommuner der anvender lovens mulighed for at sprede de tosprogede skolestartere, om det sker ad frivillighedens eller ad tvangens vej, hvilke konsekvenser spredningen har, og ikke mindst hvilke begrundelser der anvendes for spredningen, har UC2 - Videncenter for tosprogethed og interkulturalitet sat fokus på.

Det seneste nummer af centrets fagligt-pædagogiske tidsskrift "Sprog & integration" er et alsidigt og nuanceret temanummer om spredning af tosprogede børn.

Med et kritisk udgangspunkt sætter fagfolk inden for området i diskuterende artikler og ud fra konkrete skoleeksempler spredningspolitikken og -pædagogikken under lup.

Det er visse steder forstemmende læsning, men hæftet er tankevækkende, oplysende og relevant for beslutningstagere og konsulenter, der vil et spadestik dybere ned i de politiske og pædagogiske overvejelser om spredningspolitik og integration.

Powered by Labrador CMS