Anmeldelse

Ainshas historie 1-3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Farverig, fængslende og dramatisk fortælling i tre bind, der foregår i en middelalderlig fantasyverden og tager udgangspunkt i historien om kvinden Ainshas liv.

Fakta:

Titel: Ainshas historie 1-3

Forfatter: Karen Skovmand

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Historien om Ainsha og hendes folk er fuld af krige, had, hævn, svig og bedrag, men også af stor kærlighed, elskov og venskab. Venner og fjender er ikke altid, hvad de ser ud til at være. Hævn følger på hævn, men Ainsha indser, at på den måde får freden aldrig fodfæste. Krig fører ikke til fredelige tilstande, ligesom heller ikke fravær af krig nødvendigvis gør det. Man må arbejde for og ville freden og et samfund, hvor børn kan vokse op. Den erkendelse når Ainsha til, hjulpet på vej dels af moderskabet, dels af meningsfæller. Ainsha er stærk, stolt og modig og har svoret, da hun mister sit første barn, aldrig igen at opgive noget af sit for nogen mands kamp. En rigtig kvindelig heltinde i fantasygenren. Første bind handler om Ainshas barn- og ungdom og hendes giftermål med hærføreren Ilyathen fra Detvaeli-folket, som er på vej i krig for at hævne et blodigt og forsmædeligt nederlag. Andet bind handler om krigen, forgæves forsøg på at slutte fred, kærligheden mellem Ainsha og Ilyathen og den grusomme slutning, hvor Detvaeli-hæren udslettes, og Ilyathen dør. I treje bind vender Ainsha langsomt tilbage til livet, til det barn, hun venter og føder, og til kampen for freden.

I bind 2 og 3 resumeres den foregående handling, så nye læsere kan stå på. Landkort, personregister og ordforklaring gør det nemmere at følge med i handling og de mange personer.

Bogen henvender sig til store børn og unge fra 12-13 år og opefter.