Debat
0   151

Lad universiteter uddanne lærere

Det er efterhånden en fortærsket frase, at børnene er vores vigtigste brændstof, men det er ikke desto mindre sandt. I den sammenhæng kan lærerne beskrives som de mekanikere, der skal få de små poder til at fungere og præstere i en verden med høje krav og store udfordringer. Det er derfor vigtigt, at også lærerne føler sig godt udrustet og er i stand til at hjælpe børnene godt på vej med engagement og faglighed i undervisningen.

Min støtte til forsøg med universitetsuddannede lærere skal ikke ses som et angreb på den traditionelle seminarieuddannelse af lærere. Det skal tværtimod ses som et supplement og en mulighed for at opruste faget.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærere efterlyser større agtelse og respekt i befolkningen, og det vil universitetsuddannede lærere muligvis kunne sikre dem.

For mig er det afgørende, at universitetet lever op til lovens krav og fastholder sammenkoblingen mellem teori og praktik. Endvidere mener jeg, at vi bør åbne for en forsøgsordning, også fordi en universitetsuddannelse kan højne fagligheden og derved give højere prestige, så udviklingen i søgningen til faget kan vendes. Undervisningsminister Bertel Haarder foreslog for et stykke tid siden i Jyllands-Posten, at seminarierne og universiteterne i samarbejde skulle udvikle nye overbygninger og skabe bedre koordinering mellem de to uddannelsesinstanser. Det er et vigtigt skridt på vejen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen