Anmeldelse

Mordet på den tyrkiske grønthandler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tegneserieroman - nærmest med lige dele tekst og tegninger - der er en pastiche over Raymond Chandlers Philip Marlowe-fortællinger. Detektiven her - Philip E. Marlow - er en 13-årig københavnsk Vesterbro-dreng, en lokalkendt detektiv, der af den tyrkiske grønthandler og mafiaboss hyres til at finde hans forsvundne datter. Begivenhederne tager fart og uventede drejninger - med såvel mord som bortførelser og trusler - men Marlow finder spor og løser mordgåden i selskab med betjent Skousen fra Station 1. Genrens magtfulde skønne kvinder mangler heller ikke, der er både den mystiske, smukke Belkis og den dejlige, mere jordnære deltidssekretær med tandbøjle, Lilly.

Fakta:

Titel: Mordet på den tyrkiske grønthandler

Forfatter: Oskar K.

Illustrator: Dorte Karrebæk

Pris: 268 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Teksten er veloplagt og humoristisk, men det er Dorte Karrebæks flotte illustrationer, der løfter bogen op over så meget andet. Og illustrationerne kan læses både som kommentarer til og som en selvstændig gengivelse af historien. Vi får stemningsfulde nattebilleder fra Vesterbro og fantastiske portrætter eller næsten fotografiske gengivelser af genstande. Og også tegningerne har humor.

Underholdende, mystisk og sjov ord- og billedlæsning for de 10-14-årige.