Anmeldelse

Alle tiders Reformationstid. Lærervejledning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne lærervejledning er, som tidligere lærervejledninger i serien, bygget op omkring en introduktion af principper, mål, metode og aktiviteter. Systemet bygger på fire principper: Eleven er centrum i et fællesskab, og han skal være aktiv, lære ansvarlighed og have en sammenhængende undervisning.

Fakta:

Titel: Alle tiders Reformationstid. Lærervejledning

Forfatter: Margit Broust Jensen, Estrid Tomasson

Pris: 400 kroner

Sider: 24 plus 64 kopiark

Type: Bog

Forlag: Alinea

Gennem hele lærervejledningen opfordres man til at opfylde disse principper, idet der lægges vægt på muligheder for at undervisningsdifferentiere og integration af specialundervisning, så barnets selvværd og dermed medansvar opbygges.

Der findes i vejledningen både forslag til undervisning, oplæg og en tekst for tekst-vejledning til kopiarkene, så det er egentlig bare at gå i gang med emnet.

Kopiarkene indeholder både danskfaglige og historiefaglige områder, men forfatterne formår også at sammenkoble de to fag, så eleverne bruger historiske tekster både til tekstanalyse og til at lære at drage det væsentlige ud af en fagtekst, ligesom der er fiktive tekster til inspiration og styrkelse af fantasien. Desuden foreslås inddragelse af billedkunst (tegning, billedanalyse) og natur/teknik (geografi i forbindelse med opdagelsesrejser).

Vejledningen er yderst inspirerende og giver lyst til at komme i gang med emnet.

Som i de forrige vejledninger til serien er der en omfattende litteraturliste til både elever og lærere, som også indeholder forslag til film og eksempler på hjemmesider.

Vejledningen er et uundværligt supplement til elevbogen, og sammen udgør de et rigtig godt system, som jeg varmt kan anbefale.