Debat

Lederne godt i gang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Repræsentantskabet for lederlandskredsen i DLF har netop været samlet i København for at vedtage vedtægter og for at vælge en styrelse, som skal varetage ledernes forhold. Stemningen var fin og engagementet højt, vi fik indsat en handlekraftig og engageret styrelse på syv ledere med Jens Færk som formand. Jeg er overbevist om, at de vil gøre alt for skolelederne inden for DLF. Med Jens Færks egne ord skal lederlandskredsen signalere troværdighed.

Etableringen af lederlandskredsen var sidste brik omkring det rent organisatoriske vedrørende skolelederne; nu må alle skoleledere trække i arbejdstøjet for selv at være med til 'at sætte dagsordenen' rundt i landet, en god styrelse og gode ledernetværk gør det ikke alene. Flot opbakning har vi til fulde fået fra hovedstyrelsen, som dels har bidraget med to millioner kroner i 1999 til lederlandskredsens etableringsfase, dels har de ikke mindst på det pædagogiske område for længst erkendt, at skoleledere og lærere har to forskellige funktioner i folkeskolen. Disse forskellige funktioner må og skal alle erkende, og sammen må vi løse de problemer, der måtte opstå, i dialog. Problemer løses bedst i DLF-regi. Vi har fælles mål med at udvikle folkeskolen.

Senest har DLF centralt udsendt arbejdspapir vedrørende foreningens arbejde med udvikling af lederpolitikken; igen et arbejde, som signalerer klar opbakning til ledernes funktion og uddannelse i folkeskolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DLF gør det godt - såvel centralt som lokalt!

Bjarne Danielsen

Brande

ledernetværksformand/amtsledernetværksformand og medlem af repræsentantskabet

i lederlandskredsen