Debat

Dristigt valg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har for nylig læst en interessant notits i det nye nummer af Sproglærerforeningens blad 'Sproglæreren', hvor Fransk fagudvalg byder Undervisningsministeriets nye fagkonsulent i fransk velkommen. I velkomsten indflettes den nye fagkonsulents curriculum vitæ. Det er det, der er det interessante: det er sandelig hurtigt overset!

Faktisk har den nye fagkonsulent stort set ikke sat sine ben i den danske folkeskole i de sidste ti år. Hun har således ikke undervist i fransk i hele den periode, hvor fransk først på forsøgsbasis, siden som del af den nye folkeskolelov har haft status som alternativt andet fremmedsprog med et flerårigt forløb. Hun har i hele denne periode undervist på Europaskolen i Luxemburg!

Det bliver rigtig spændende at se, hvad den nye fagkonsulent kan bidrage med, der kan udvikle fransk i folkeskolen. I sandhed et dristigt og utraditionelt valg, ansættelsesudvalget i ministeriet her har foretaget!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jette Bærnholdt

Hvidovre