Anmeldelse

Sæt gang i legen - nye lege og ideer til mere bevægelse i skolen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bag et skrigende selvlysende lysegrønt omslag finder vi et flot inspirationshæfte fra Kræftens Bekæmpelse. Det er en opfølgning på legekonkurrencen "Sæt gang i legen" fra 2004.

Fakta:

Titel: Sæt gang i legen - nye lege og ideer til mere bevægelse i skolen

Forfatter: Søren Nabe-Nielsen, Kim Larsen, Lars Hazelton

Pris: 100 kroner

Sider: 91 sider

Type: Bog

Forlag: Kræftens Bekæmpelse

Tredive nye lege er samlet op af børn fra hele landet. Børnene har videreudviklet og indsendt nye idéer til fantasifulde lege, der henvender sig til mange forskellige faggrupper.

Bogen anviser regler, gode råd og idéer til, hvordan leg og bevægelse kan indgå i undervisning og frikvarter. Der er mange og varierende idéer fra fangelege og gemmelege til boldlege. Hæftet er fuldt af børns dejlige farvetegninger. De understøtter legeidéerne.

Bagerst i hæftet har forfatterne givet praktiske pædagogiske råd og beskrevet deres overvejelser over legene. De pointerer også, hvor vigtig bevægelse er for børnenes boglige udvikling.

Gør legen til en del af undervisningen, men vær forsigtig med at bruge legen formålsbestemt. Det er børnene, der bestemmer her.