Anmeldelse

A Piece of Cake - Training for the written exam

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange engelsklærere i 9. klasse har garanteret haft deres betænkeligheder med den nyindførte skriftlige lodtrækningseksamen i engelsk. De har måske godt kunnet se behovet, men har været lidt tøvende over for den hast, alting har skullet gennemføres med.

Fakta:

Titel: A Piece of Cake - Training for the written exam

Forfatter: Joan Boesen og Lone Riemann

Pris: 321,25 kroner

Sider: 63 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

For at imødekomme dette nyligt opståede behov har forlaget bag "A Piece of Cake" udgivet et materiale, der kan bruges sammen med cd'en med prøveoplæg. Materialet består af otte lyttetekster og 16 læsetekster, som retter sig mod første del af den skriftlige eksamen.

De receptive kompetencer trænes ved lytteteksterne, i og med at eleven skal lytte efter hovedindhold, specifik information og detaljer. Samtidig skal eleven svare på en del multiple-choice-spørgsmål. Elevens læsefærdighed testes i de 16 læsetekster ved, at han/hun skal besvare multiple-choice- og multiple-matching-spørgsmål efter at have læst teksten.

Teksterne er ganske udmærkede, men jeg kunne godt ønske mig, at der kunne komme nogle mere "prøverealistiske" tekster til både første og anden del af den skriftlige eksamen. Det må der bestemt være et marked for blandt mere eller mindre frustrerede engelsklærere.