Anmeldelse

Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse" er Camilla Mills' debutroman. Den er første del af en trilogi og endnu en i den endeløse række af fantasyromaner, der udkommer i disse år.

Fakta:

Titel: Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse

Forfatter: Camilla Mills

Pris: 199 kroner

Sider: 332 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt nordisk forlag

Mille er en ganske almindelig pige, som ved et tilfælde havner i den magiske verden. Hun er nemlig udvalgt til at besejre en ond troldkvinde og frelse Elsindühns indbyggere. Med denne handling er der lagt op til en rejse i fantasien for Mille og de venner, hun trods alt må ty til for at kunne vinde over troldkvinden. På sin rejse møder hun fabelagtige væsner og oplever store eventyr i sin jagt på sværdet Isilja, der kan redde Elsindühns beboere.

Handlingen er forudsigelig og meget tro mod fantasygenren. Bogen er tonstung at komme igennem, for den har et sidetal på over 300, og det kan afgjort diskuteres, om handlingen kan bære alle de sider, og om læseren når romanen igennem.

Fortællingen vil finde læsere fra tiårsalderen. Sprogligt er bogen meget komprimeret, og det gør, at eleverne skal have et vist læsefagligt niveau for at kunne mestre den.

Forsiden er prydet af en meget flot collage, der skildrer indholdet på en glimrende måde, og den kan være med til at vække elevernes interesse for bogen.

Skolebibliotekaren kan anbefale bogen til de elever, der er interesserede i fantasygenren, for med "Vilde Mille og jagten på Isiljas forbandelse" får de en roman, hvor fantasytraditionen følges, og eleverne ikke bliver færdige med at læse lige med det samme.

Powered by Labrador CMS