Anmeldelse Dansk
0   215

Hånden fuld af digte - 3.-5. klasse

Fakta


Titel
Hånden fuld af digte - 3.-5. klasse

Forfatter
Jonna Byskov, Marianne Keinicke


Elevbog: 68 sider, 156,25 kroner Lærvejledning plus cd: 627,50 kroner

Serie
Dansk i midten

Type
Diverse

Forlag
Alinea

Forsiden illustrerer udmærket, hvilket poetisk og på samme tid filosofisk indhold digtene rummer. Målgruppen er 3. til 5. klasse, og digtene er grupperet i temaer af forskellig karakter, men fælles fokus er leg med og fordybelse i sproget og dets muligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Størstedelen af digtene er moderne og er skrevet af danske forfattere, men også det øvrige Norden er repræsenteret. Elevbogen rummer ud over digte stemningsgivende og informerende illustrationer, mest i form af tegninger, men også fotos og enkelte gengivelser af malerier.

Lærervejledningen bærer præg af, at materialet er gennemprøvet af en hel del klasser og lærere. Ud over forslag til undervisningsforløb vises en række eksempler på elevtekster og tilhørende tegninger, som efter min mening til fulde dokumenterer, at eleverne både har holdt af at arbejde med digtene og har fået meget ud af det. Til eksempel kan tjene Celine, som har skrevet dette lille digt: "Tusind stjerner tindrer, Stille stille, Små snespor ses, Snemanden står så smukt".

Vi har her at gøre med et meget inspirerende materiale, som rummer et uendeligt antal ideer til inspiration for andre lærere. For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at der også er sytten kopisider med til elevernes eget arbejde med stoffet, og at lærervejledningen rummer en cd med otte digte indlæst af forfatteren Poul Larsen.

Jeg kan kun give min varmeste anbefaling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt