Anmeldelse

Alles klappt!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet henvender sig til elever i 9.-10. klasse, og det består af tre korte dvd-film, som har tyske undertekster, så eleverne, samtidig med at de ser og hører filmen, også kan læse de tyske undertekster, hvilket er en ubetinget fordel for materialet.

Fakta:

Titel: Alles klappt!

Forfatter: Karen Dollerup og Lotte Nielsen

Serie: Alles klappt!

Type: Bog med dvd

Forlag: Gyldendal

Til dvd'en hører også en bog med dialoglister, gloser, faglige mål, opgaver og evaluering.

Når et materiale indeholder film, så er det helt afgørende, at disse optagelser ikke virker "altmodisch", for det kan degradere et ellers godt tænkt materiale gevaldigt. I forvejen skal et materiale til tyskundervisningen være særdeles godt, hvis eleverne skal bide på, da tysk desværre lider en lidt krank skæbne i uddannelsessystemet i disse år.

"Alles klappt! - mit deutschen Jugendlichen" har en kvalitet, som gør, at det kan bruges til eleverne i folkeskolen, og det er primært det boglige materiale, der giver materialet medvind.

Bogen er struktureret på den måde, at eleverne får indblik i unges dagligdag i Tyskland, så de er i stand til på tysk at referere indholdet, dernæst skal materialet motivere eleverne til at kommunikere på tysk. Eleverne skal også tilegne sig lyttestrategier, så de bedre forstår, hvad der tales om, og endelig skal eleverne anvende og bruge relevante ord fra teksten.

Denne struktur og idé lever materialet til fulde op til, og det gør det til et anbefalelsesværdigt materiale.